U sklopu kampanje Bitka za bebe, koja za cilj ima da obezbedi kupovinu 100 novih inkubatora, Alma Quattro je želela da da svoj doprinos u medijskoj podršci ovom humanitarnom projektu.

Zašto?
Zato što je život svakog novorodjenčeta neprikosnovena vrednost.
Zato što svaka novorođena beba treba da ima jednake šanse da započne život.
Zato što je smrtnost beba do 999 gr u Srbiji 65%, dok je u zemljama EU i SAD taj procenat znatno manji i iznosi 15%
Zato što su inkubatori u Srbiji stari 40 godina.

Preduzeli smo …
Konkretnu akciju koja je podrazumevala medijsku podršku u 2 perioda kampanje. Prvi deo kampanje je realizovan u septembru od 05.09.-18.09.2011. godine, i to na 20 lica billboarda i 40 citylighta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Drugi period kampanje se realizuje od 10.10.-23.10.2011. godine na 40 lica bilborda i citylighta u Beogradu i Novom Sadu.

Osim toga…
Podstaknuti ovom humanom akcijom za bitku za bebe, otišli smo korak dalje. Pretpostavili smo da nisu samo inkubatori ono što je potrebno Centrima za Neonatologiju u Srbiji. Lista opreme koja nedostaje ili je dotrajala, a preko je potrebna bebama se ne završava na inkubatorima. U dogovoru sa Institutom za neonatologiju u Beogradu odvojili smo sredstva za nabavku opreme za najugroženije novorodjene bebe na Odeljenju intenzivne nege. U pitanju su ultra blenderi sa mešačem i protokomerom za vazduh i kiseonik koji nalaze svoju primenu kod najugorženijih malih pacijenata koji se u borbi za život zapravo bore za vazduh.