Otvaramo digitalno poglavlje OOH

Alma Quattro vam sa velikim zadovoljstvom predstavlja nove medije u ponudi. U pitanju su digitalni LCD ekrani dijagonale 84 inch-a, visoke rezolucije (e-paneli), pozicionirani na centralnim lokacijama u pešačkoj zoni Beograda na potezu od Kalemegdana do palate Albanija.

Postavljanjem nove mreže LCD ekrana zakoračili smo u svet digitalnih proizvoda  koji predstavljaju idealnu dopunu klasičnom OOH i Online oglašavanju. LCD ekrani na neposredan način animiraju publiku, pružaju upečatljivu pokretnu sliku visoke rezolucije, sa mogućnošću brze promene sadržaja i visokom fleksibilnošću. Naši ekrani se nalaze na najboljim lokacijama u pešačkoj zoni najužeg gradskog jezgra. Ovaj deo grada je atraktivan, obzirom na veliki obim saobraćaja, obilje različitih kulturnih, ugostiteljskih i prodajnih objekata.

Vaš reklamni sadržaj možete prezentovati u formi slike ili videa u trajanju od 10 sekundi u ciklusu od 60 sekundi. Mogućnosti za realizaciju različitih želja klijenata skoro da su neograničene. Svojim izgledom i slikom koju emituju LCD ekrani garantuju da će vaše reklamne poruke privlačiti pažnju 24/7.

Karakteristike

HD ekrani od 84 inča na prometnim, najboljim lokacijama u pešačkoj zoni
Mogućnost da se u unapred zadatom vremenu emituju reklamne poruke koje se mogu prilagoditi prema različitim kirterijumima (vremenske prilike, doba dana, ciljne grupe, geotargetiranje)
Repeticija poruke u trajanju od 10 sekundi, sa ciklusom u trajanju od 1 minuta
Omogućava kreativnost i fleksibilnost u oglašavanju
Mogućnost kreiranja interaktivnosti sadržaja kroz inovativne tehnologije

Činjenice i brojke

Mreža u pešačkoj zoni Beograda
Veličina ekrana (inch) Dijagonala 84”
Odnos dimenzija 9:16 vertikalno
Rezolucija 1080 x 1920 / HD
Zvuk Ne
Standardna kampanja 1 x 10 sekundi u ciklusu od 1 minut
Više rešenja u jednoj kampanji Prikazivanje više rešenja u jednom slotu u željenom rasporedu

Cene

Mreža 10 digitalnih ekrana
Trajanje kampanje 2 nedelje
Trajanje reklame 10 sekundi u ciklusu od 60 sekundi
Cena 4.760 EUR
Mapa Mapa AQ DIGITAL LCD Mreža 01
Mreža 10 digitalnih ekrana
Trajanje kampanje 2 nedelje
Trajanje reklame 10 sekundi u ciklusu od 60 sekundi
Cena 4.760 EUR
Mapa Mapa AQ DIGITAL LCD Mreža 02

Opšte napomene za izradu rešenja

Softver koji se koristi za izradu i obradu rešenja

Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe After Effects
Napomena: Nismo u mogućnosti da obradimo datoteke sa ekstenzijom MAC.
Standardna cena zakupa kampanje uključuje 2 radna sata obrade i sređivanja i/ili prilagođavanja reklamnog materijala. Svaka dodatna animacija ili obrada se dodatno naplaćuje. Cene za animaciju se dostavljaju na upit.

Sređivanje i prilagođavanje reklamnog materijala

Dinamičke vizuelne prezentacije su dozvoljene na digitalnim spoljnim ekranima. Ipak, postoje određena ograničenja, uglavnom vezana za brzinu pokreta. Za detaljnija objašnjenja obratite se AQ.
Napomene:
1. Klijenti mogu koristiti više rešenja u jednoj kampanji. U cenu kampanje je uračunato 2 sata rada na proveri i adaptaciji, na do 8 idejnih rešenja maksimalno. Dodatno vreme će biti fakturisano po ceni od 50 eur po započetom satu.
2. U slučaju da se rešenja menjaju u toku trajanja kampanje, neophodno je pre početka kampanje dostaviti sva idejna rešenja i plan njihovog emitovanja (prikazivanja).
3. U slučaju nenajavljenih izmena idejnog/ih rešenja nakon početka kampanje, svako slanje izmenjenog rešenja na server će se fakturisati po ceni od 30 eur. Provera vanrednih rešenja se takođe naplaćuje, kao i obrada (2 uračunata sata za provere i obrade ne važe posle početka kampanje) – svaki započeti sat po ceni 50 eur.

Animacija statičnih rešenja

Ukoliko želite da koristite postojeće idejno rešenje (npr. Idejno rešenje za City Light), rado ćemo vam omogućiti da od njega napravite animaciju u skladu sa vašim storyboard-om. Sve što je potrebno jeste otvorena datoteka u Photoshop-u (psd file / vector graphics). Slika i elementi teksta treba da budu dostavljeni u lejerima, tekstualni deo rešenja mora biti rasterizovan ili je potrebno dostaviti fontove. AQ može da ponudi animiranje pokreta i tranzicije tj. jednostavne animacije. Standardna cena zakupa kampanje uključuje 2 radna sata obrade reklamnog materijala. Svako dodatno vreme za izradu animacije se dodatno naplaćuje. Cene se dostavljaju na upit.

Upotreba TV reklama

Treba imati u vidu da na našim ekranima TV reklamni spotovi mogu biti emitovani u ograničenoj formi. Budući da nije dozvoljeno emitovanje zvuka, TV reklama će morati da se obradi tako da se reklamna poruka može preneti i bez zvuka. Pored toga, standardni video za TV je položene (landscape) orijentacije a naši ekrani su uspravne (portrait) orijentacije. Takav video je neophodno obraditi skaliranjem ili isecanjem na potreban uspravan format.

Rokovi

Alma Quattro se ne bavi izradom idejnih rešenja već samo njihovom proverom i doradom.

GOTOVO IDEJNO REŠENJE
Dostavljate prethodno pripremljen sadržaj prema datoj tehničkoj specifikaciji.
Rok za dostavu 7 dana pre planiranog početka kampanje
STATIČNO IDEJNO REŠENJE ZA ŠTAMPU
Dostavljate prethodno pripremljen sadržaj prema datoj tehničkoj specifikaciji za City Light medije.
Rok za dostavu 10 dana pre planiranog početka kampanje
Napomena Standardna cena zakupa kampanje uključuje 2 radna sata obrade i sređivanja i/ili prilagođavanja reklamnog materijala.Svaka dodatna animacija ili obrada se dodatno naplaćuje.
SPECIJALNI ZAHTEVI
Dostavljate prethodno pripremljeno idejno rešenje prema datoj tehničkoj specifikaciji za City Light medije ili digitalne medije.
Rok za dostavu Minimalni rok za dostavu je 3 nedelje pre planiranog početka kampanje.
Napomena U zavisnosti od složenosti zahteva precizniji rokovi i cene se daju na upit.