Na svoj specifičan način, Alma Quattro kao kompanija koja se bavi oglašavanjem na otvorenom, pomogla je i organizaciji koja se bavi spasavanjem životinja. Pokrenuli smo kampanju koja podržava ove hrabre ljude u njihovom svakodnevnom radu na terenu i usmerena je na skretanje pažnje onima koji bi želeli da im se pridruže u ovoj plemenitoj akciji.

Animal Rescue Serbia (skraćeno ARS) je civilna, neprofitna i volonterska organizacija koja spasava životinje u Srbiji.  Ideja za osnivanje nastala je posle katastrofalnih poplava iz 2014. godine, kada mnogim životinjama nije imao ko da pomogne i bile su prepuštene same sebi. Kako u našem društvu postoji potreba za ovakvom službom, a ne postoji obučena, opremljena niti ovlašćena organizacija da obavlja takve poslove, nezavisna grupa ljudi je na sebe dobrovojno preuzela misiju da spasava životinje. Organizacija ARS je formalno osnovana 2015. godine, a zvanično počela sa radom u martu 2016. godine.

Volonteri ARS-a na profesionalan način spasavaju životinje u situacijama u kojima im je ugrožen život. Obično su to mesta na kojima je pristup otežan, rizičan ili komplikovan. Spasavanje se obavlja sa visina, iz dubine I sa vode. Uplašene mace se obično penju na drveće ili krovove, a kuce upadaju u šahtove, bunare, prazne bazene i zaleđena jezera.
Cilj ARS-a je da sve životinje budu spasene u najkraćem vremenu, na profesionalan i organizovan način uz poštovanje svih zakonskih propisa i bez novčane nadoknade.

Postojanje i rad ARS-a pomaže takođe i da se sačuvaju ljudski životi. Poznata je vezanost između vlasnika i njihovih kućnih ljubimaca i koliko su spremni da ponekad rizikuju svoje živote kako bi ih spasili. U takvim situacijama, ARS volonteri apeluju na građane da rizična spasavanja ne obavljaju sami, jer i spasioci treba da budu bezbedni.

Volonteri ARS-a su obučeni spasioci koji imaju vrhunsku opremu kako bi se popeli na neku visinu ili se spustili do određene dubine. Centar za obuku se nalazi na Adi Ciganliji u Beogradu, a obuku vode iskusni članovi organizacije. Trenutno ARS-ovi volonteri spasavaju životinje u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, sa željom i ciljem da se u svakom gradu organizuje volonterska organizacija.

Povremeno broj poziva i životinja kojima je potrebna pomoć prevazilazi broj spasilaca koji su u tom trenutku slobodni za akciju. Pomoć je uvek dobrodošla i ako volite životinje, pozivamo vas da se pridružite ARS timu i pomognete u spasavanju životinja.
Na billboardima AQ mreže u Beogradu možete videti kontakt telefon ukoliko je potrebno spasiti neku macu ili kucu ili želite da postanete jedan od hrabrih ARS volontera.

U organizaciji Animal Rescue Serbia, 07. oktobra 2018. godine u hotelu Radisson blu, održaće se drugi kongres o zaštiti životinja u Srbiji.