U okviru javno-privatnog partnerstva sa gradom Beogradom, Alma Quattro je postavila četiri automatska javna toaleta za potrebe grada Beograda na sledećim lokacijama: Novi Beograd, u parku Ušće, odnosno u blizini Muzeja savremene umetnosti, u Pionirskom parku preko puta Narodne Skupštine, na Zemunskom keju i u Topčiderskom parku u neposrednoj blizini Konaka kneza Miloša. Upotreba toaleta je besplatna za sve korisnike.

Alma Quattro je postavila toalete koji su dizajnirani od strane JCDecaux kompanije, a proizvedeni po evropskim standardima i testirani u Francuskoj. Za njihovu izradu korišćeni su materijali i oprema visokog kvaliteta koji obezbeđuju pouzdano održavanje higijene i bezbednost korisnika. Sve neophodne instrukcije i informacije za korisnike dostupne su na 4 jezika, kao i na Brajevom pismu.

Prostor toaleta je optimalno iskorišćen i nudi visok nivo komfora za korisnike. Opremljen je  automatskim sistemom  za pranje i sušenje ruku i sapunom. Lavabo za pranje ruku je postavljen tako da omogućava pristup invalidskim kolicima. Grejni element ugrađen u toalet omogućava nepromenljivu temperaturu u prostoru.

U slučaju eventualnih kvarova, informacije se prenose daljinskim sistemom u realnom vremenu, što omogućava brzu i efikasnu popravku.

 

Tehničke karakteristike:

Klizna vrata toaleta i visina stepenika manja od 15 mm olakšavaju pristup licima sa invaliditetom. Aluminijumska vrata se  automatski zatvaraju kada se senzorski detektuje prisustvo korisnika. Ciklus pranja/čišćenja započinje automatski nakon izlaska korisnika iz prostora. Šolja se pere mlazevima vode pod pritiskom uz dodavanje deterdženta i antibakterijskog sredstva  nakon svake upotrebe. Pod je neklizajući i istovremeno se pere kako bi se u potpunosti odstranili ostaci vode i nečistoća.
Automatsko provetravanje prostora omogućuje eliminaciju neprijatnih mirisa.

Vrata se automatski otvaraju u slučaju da je toalet zauzet preko dvadeset minuta, a omogućeno je i ručno otvaranje vrata i osvetljenje u slučaju nestanka električne energije. Deci ispod deset godina je dozvoljen pristup isključivo u pratnji roditelja.