Povodom Svetskog dana dece obolele od raka koji se obeležava 15. februara, nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR  organizuje humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije.
I ove godine, u 12 časova će, uz prigodan program, u nebo nad Srbijom biti pušteno hiljade balona u znak podrške svim mališanima koji se leče i u znak sećanja na one koji više nisu sa nama.

NURDOR je nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje. Osnovano je 2003. godine u Beogradu i od tada svakodnevno brinu o deci i roditeljima na području cele Srbije.
Kroz brojne radionice i savetovališta NURDOR pruža psiho-socijalnu podršku, pomoć u ostvarivanju zakonskih prava, rade na obezbeđivanju najsavremenijih uslova na hemato-onkološkim odeljenjima, edukuju roditelje, decu, medicinsko osoblje, volontere i širu javnost.

U toku je akcija prikupljanja dobrotvornih priloga za podršku završetka izgradnje i opremanja dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, a završetak je planiran za kraj februara 2018. godine.

Prema postojećoj organizaciji zdravstvenog sistema u Republici Srbiji, deca obolela od malignih bolesti mogu se lečiti na teret zdravstvenog osiguranja u klinikama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Izgradnja i opremanje hemato-onkološkog odeljenja Dečije klinke u Nišu, gde se godišnje javi između 20 i 30 novoobolele dece je od velikog značaja s obzirom da se ova klinika suočava sa nizom problema koji se odnose na lečenje, adekvatan prostor i odgovarajuću opremu.

Da li znate da u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka?

Pozivamo vas da se pridružite i da zajedno obeležimo ovaj dan učestvujući u akciji, a podrška i pomoć deci su potrebni svakog dana.

Vidimo se na trgu od 12 časova!