Akcija “Čep za hendikep” je pokrenuta uz podršku Trag fondacije i traje neprekidno od 2013. godine.
Funkcioniše tako što građani dobrovoljno prikupljaju čepove sa plastičnih flaša koje Udruženje “Čep za hendikep” preuzima i prodaje reciklerima. Za dobijeni novac osobama sa invaliditetom kupuju se odgovarajuća nova i polovna ortopedska pomagala.

Mreža saradnika stalno raste u čemu pomaže 90 obučenih volontera na celoj teritoriji Srbije. Čepove prikupljaju vrtići, osnovne i srednje škole, ministarstva, ambasade, brojne velike i male kompanije i preduzetnici, a lista saradnika se stalno dopunjuje.

“Naša misija je da doprinesemo boljem kvalitetu života osoba sa invaliditetom i članova njihovih porodica, težeći ka maksimalnom izjednačavanju uslova njihovog života i rada. Promovišemo humane vrednosti i volontere, ukazujemo na problem sa kojima se susreću OSI (osobe sa invaliditetom) i radimo na podizanju ekološke svesti. U toku je pokretanje novog projekta Radionica – Učionica  koji se implementira uz podršku Caritas-a Srbije, a finansira od strane Evropske unije. Projekat ima za cilj unapređenje položaja osoba sa invaliditetom kroz njihovo radno osnaživanje i uspostavljanje inovativnog vanistitucionalnog servisa za reparaciju i zamenu ortopedskih pomagala“ rekao je Zoran Martinov, osnivač i predsednik Udruženja.

Alma Quattro se pridružila akciji, prikupljamo čepove i pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pozivamo vas da podržite akciju jer zajedno povećavamo šanse za bržu nabavku ortopedskih pomagala i vratimo osmeh na lice našim sugrađanima.