Maratonci Ljiljana Tasić i Željko Zeljković pokreću humanitarnu trku “Za Vladu kroz Srbiju” u kojoj će za devet dana pretrčati  trasu od Preševa do Subotice, kako bi se skupila novčana pomoć neophodna za operaciju dečaka Vlade Đorđevića.

Bitka za ozdravljenje desetogodišnjeg dečaka traje već šest godina. Do sada su organizovane brojne humanitarne akcije kako bi se pomoglo malom Vladi. Prikupljeni novac je potrošen na skupe lekove i operacije, a sada je potrebno skupiti sredstva za novu operaciju srca i ciste na mozgu koje ne mogu da se rade u Srbiji nego u Turskoj.

Početak trke je u Preševu 03. novembra, nastavlja se preko Vranja, Leskovca, Niša, Paraćina, Velike Plane, Pančeva, Zrenjanina, Bačke Topole do krajnje destinacije – Subotice.

Prvi put naš srpski reprezentativac u ultramaratonu je organizovao trku za Vladu u februaru ove godine u dužini od 80 kilometara, od Pančeva do Smederevske Palanke. Kako od tada nije prikupljeno dodatnih sredstava, odlučio je da ponovo pokrene humanitarnu trku.

Kao i prošlog puta, kilometri trke od Preševa do Subotice se otkupljuju. Građani koje žele da pomognu mogu uplatiti novac na račun Vladinog oca Siniše Đorđevića, otvorenog  kod “Erste bank”, broj računa: 340-32110017-94, sa naznakom “(redni broj), kilometar”.  Za uplate iz inostranstva aktivan je devizni račun – iban: RS35340764316401299932, SIF-kod GIBARS22 .

Zajedno sa  Ljiljanom i Željkom pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže akciji.
Možete im se pridružiti na nekim delovima trke i zajedno sa njima istrčati makar mali deo puta ili otkupiti humanitarne kilometre i pomoći Vladi u borbi za bolji život.